Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slottraining Mantelzorgdriehoek (vol)

19 juni 2020 @ 10:00 am - 12:00 pm

Afrondende bijeenkomst op maat voor de aandachtsvelders van Andersom ThuisBegeleiding. Deze bijeenkomst is in verband met coronabeperkingen verplaatst van 14 mei naar 4 juni 2020.

Tips voor goed samenspel ten tijde van corona:
  1. Blijf in gesprek
    Goede communicatie is extra belangrijk, maar minder vanzelfsprekend. Zeker als je mantelzorgers niet treft. Benut de vele contactopties die er zijn. In gesprek blijven is nodig om af te stemmen, om zorgen en vragen te bespreken en gehoord te worden. Mantelzorgers en cliënten hebben meer dan ooit behoefte aan duidelijkheid, vertrouwen en erkenning.
  2. Denk en handel praktisch
    Mantelzorgers ervaren praktische problemen. Waar kan ik nog de benodigde verzorgingsproducten kopen, kan ik nog veilig boodschappen doen? Hoe komen wij bij PGB-zorg aan de benodigde beschermende middelen? Heb oog voor dergelijke vragen en attendeer concreet op hulpdiensten en initiatieven die kunnen helpen. Kijk hoe je daarin kunt ontzorgen.
  3. Anticipeer op dilemma’s 
    Er zijn veel dilemma’s denkbaar. Bijvoorbeeld voldoende zorgverleners en naasten toelaten met meer risico op besmetting of zo min mogelijk mensen binnenlaten, maar dan als mantelzorger (verder) overbelast raken. Thuis blijven met naasten om je heen en mogelijk overlijden of toch naar ziekenhuis en wellicht IC, maar in eenzaamheid. Maak dit soort zaken bespreekbaar en denk mee.

Gegevens

Datum:
19 juni 2020
Tijd:
10:00 am - 12:00 pm

Locatie

Andersom ThuisBegeleiding
Noorderstaete 24
Assen, 9402XB

Organisatoren

Heart for care/Jorna Management
Anderom ThuisBegeleiding