Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basistraining Mantelzorgdriehoek Wmo/Jeugd (vol)

4 februari 2020 @ 1:00 pm - 4:00 pm

€125,00

Waarom deze training?

De zorg is een dynamisch werkveld met grote levensthema’s. Goed samenspel tussen cliënt, mantelzorgers en hulpverleners wordt steeds belangrijker. Als professional heb je daarin een regietaak. Dat is niet altijd eenvoudig. Hoe liggen de verhoudingen binnen de familie? Wat is het netwerk? Welke thema’s spelen? Welke rol en taak heb jijzelf en welke rol hebben anderen? Hoe werk je samen met overbelaste mantelzorgers? Welke waarden van jouzelf worden geraakt?

Welke tools en handvatten krijg je aangereikt?

In de aanpak die wij ontwikkeld hebben, komen inzichten samen uit onder andere de driehoekskunde (Chiel Egberts), familiezorg (Exfam) en het SOFA-model, toegespitst op thuisbegeleiders en hulpverleners in de Wmo/Jeugd. De aanpak is gericht op het vergroten van de kwaliteit voor álle betrokkenen in de zorgdriehoek.
De training biedt praktische handvatten voor een gesprek over relaties, posities, communicatie, rollen en vertrouwen en is een concreet hulpmiddel om direct toe te passen.

Inspirerend dagdeel, praktisch toepasbaar
Je doet in één dagdeel de belangrijkste kennis en inzichten op. Je ontvangt een cursusboek en een digitale reader om alles rustig te kunnen nalezen en je verder te verdiepen. Het programma is een interactief opgezet. Je gaat praktisch aan de slag en ervaart de verschillende dimensies van de zorgdriehoek. Wij krijgen van deelnemers terug dat het een inspirerende training is met veel herkenning uit de praktijk.

Voor wie?
Medewerkers binnen de Jeugdzorg, (ambulante) begeleiders van volwassenen (WMO/Jeugd), werkers in de GGZ en andere professionals die te maken hebben met een familiesysteem of met mantelzorgers.

Let op: Dichtbij-leden ontvangen in 2020 via Scholing Dichtbij  60% korting (!) op de vermelde prijs.

Trainer

Joke van Raalte

Gegevens

Datum:
4 februari 2020
Tijd:
1:00 pm - 4:00 pm
Kosten:
€125,00

Locatie

Scholing Dichtbij
Rouaanstraat 20a
Groningen, 9723 CD Nederland
Site:
scholingdichtbij.nl

Organisatoren

Heart for care/Jorna Management
Scholing Dichtbij