Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZOOM Basistraining Mantelzorgdriehoek in de ALS-zorg

7 juli 2020 @ 3:30 pm - 5:30 pm

€125,00

De bijeenkomst vindt online plaats via Teams Zoom.
Naar keuze met certificaat van deelname of accreditatie V&VN/SKJ (3 punten).

Waarom deze training?

De zorg is een dynamisch werkveld met grote levensthema’s. Goed samenspel tussen cliënt, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners wordt steeds belangrijker. Als professional heb je daarin een regietaak. Dat is niet altijd eenvoudig. Hoe liggen de verhoudingen binnen de familie? Wat is het netwerk? Welke thema’s spelen? Welke rol en taak heb jijzelf en welke rol hebben anderen? Hoe werk je samen met overbelaste mantelzorgers? Welke waarden van jouzelf worden geraakt?

Welke tools en handvatten krijg je aangereikt?

In de aanpak die wij ontwikkeld hebben, komen inzichten samen uit onder andere de driehoekskunde (Chiel Egberts), familiezorg (Exfam) en het SOFA-model, toegespitst op onder andere de ggz/hulpverlening, langdurige / palliatieve thuiszorg, ouderenzorg en kindzorg. De aanpak is gericht op het vergroten van de kwaliteit voor álle betrokkenen in de zorgdriehoek.

Deze training is op maat gemaakt voor zorgverleners van ALS-patiënten.
We bieden praktische handvatten voor een gesprek over relaties, posities, communicatie, rollen en vertrouwen en is een concreet hulpmiddel om direct toe te passen.

Inspirerend dagdeel, praktisch toepasbaar

Je doet in korte tijd de belangrijkste kennis en inzichten op. Ruim een week van tevoren ontvang je een cursusboek, een digitale reader en een voorbereidingsopdracht. Je wordt in die week door de trainer gebeld voor een persoonlijk intakegesprek. Zij kan je ook op weg helpen met de opdracht. De online training zelf is interactief opgezet. Je gaat praktisch aan de slag en ervaart de verschillende dimensies van de zorgdriehoek. Wij krijgen van deelnemers terug dat het een inspirerende training is met veel herkenning uit de praktijk.

Online hulp

Voor deelnemers die nog niet eerder een online training hebben gevolgd, of geen ervaring hebben met Teams organiseren wij een dag van tevoren een testmeeting. Daarin zijn wij ook beschikbaar voor technische ondersteuning.

Voor wie?

Verzorgenden en verplegenden van ALS-patiënten die te maken hebben met een familiesysteem of met mantelzorgers.

Trainer

Joke van Raalte

Gegevens

Datum:
7 juli 2020
Tijd:
3:30 pm - 5:30 pm
Kosten:
€125,00